Skip to content

mijngroom.nl

Ontstaan uit haar passie voor paarden richtte Julie Koelewijn in juni 2020 MijnGroom.nl op. In de zomer van 2021 begon zij met het uitbreiden van het bedrijf en werden de eerste medewerkers aangenomen. Inmiddels heeft MijnGroom.nl een divers team aan professionele grooms opgebouwd en zijn onze grooms dagelijks met veel plezier werkzaam op diverse hippische locaties verspreid door binnen- en buitenland.

Al onze grooms hebben één ding gemeen: een grote passie voor paarden. Zij hebben allen hun eigen achtergrond in de paardenwereld en staan dagelijks met een grote glimlach op om bij onze klanten aan het werk te gaan. Bij MijnGroom.nl halen we veel voldoening uit de verzorging van de paarden en alles wat daarbij komt kijken: het paard komt altijd op de eerste plaats. Persoonlijke en liefdevolle aandacht voor de paarden staat bij onze betrouwbare grooms hoog in het vaandel, waardoor wij kunnen zorgen dat de paarden altijd in optimale conditie kunnen presteren.

Of het nu in teamverband of zelfstandig is, onze grooms zijn gedreven om het paard elke dag weer de optimale verzorging te bieden. Klanten waarderen onze grooms voor de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het geleverde werk, evenals hun altijd vrolijke aanwezigheid op locatie. Door de brede ervaring die onze grooms hebben opgedaan zijn zij in staat situaties snel in te schatten en adequaat te handelen. Veiligheid van mensen dier wordt daarbij altijd gewaarborgd.

Door onze nauwe samenwerking met dierenartsen en behandelaars heeft het team van MijnGroom.nl kennis van blessures en weten zij om te gaan met (veelvoorkomende) klachten. Daarnaast zijn al onze grooms in het bezit van een B rijbewijs en hebben zij allen ervaring in het rijden met een tweepaardswagen.

Een gepassioneerde en liefdevolle groom

Sinds vier jaar werk ik in en aan mijn bedrijf Mijngroom.nl. Na mijn opleiding, stages en dienstverband, wilde ik het anders doen en besloot van mijn passie mijn bedrijf te maken. Gedreven om de huur van mijn eigen appartement op te brengen werkte ik bij verschillende bedrijven en stallen. Door alle verschillende werkzaamheden kwam ik met veel mensen uit de branche in aanraking. Toen mijn werk en bedrijf meer bekendheid kreeg en ik werd gevraagd om lezingen te geven op scholen, kreeg ik verhalen van studenten te horen die overwogen om later als groom in de paardenbranche te gaan werken.

Maar wat bleek? Bij 90% van de studenten leeft veel onzekerheid omtrent het toekomstperspectief in dit vak. Voor mij herkenbaar, want uit eigen ervaring weet ik dat het een vaak onderbetaalde baan is. Een betrekking, vaak deels betaald door kost en inwoning op het terrein, met flexibele werkuren, lange werkdagen en vaak veel verantwoordelijkheid. Onder het mom van liefde en passie voor paarden, wordt van de vaak jonge mensen, mentaal en fysiek geprofiteerd. Vooralsnog is er geen CAO in de paardenwereld. Dit is hard nodig, als wij deze gekwalificeerde, hardwerkende mensen willen kunnen opleiden en daarna in het werkveld willen behouden.

Steeds vaker benaderen bedrijven mij voor gekwalificeerde grooms. Daarom heb ik een omgeving gecreëerd waarin grooms hun kwaliteiten, passie en liefde voor de paarden in de praktijk kunnen brengen, met daarnaast een normaal sociaal leven. Met de gelegenheid van werk, waarbij zij betaald worden naar kennis en ervaring en ondervinden dat er doorgroeimogelijkheden zijn. Ervaringsgericht leren en groeien in hun vak, zodat zij kunnen werken en sparen voor hun toekomst.

Daarom zal dezelfde branche de waarde van grooms moeten erkennen wanneer zij hun paardenhouderij serieus willen blijven nemen. En alleen dan krijgen grooms een serieuze kans op een toekomst. De missie van Mijngroom.nl is om te laten zien dat het, ook in de paardenbranche, anders kan en moet. Dat elk paard het verdient om in een schone, veilige stal te verblijven, met vers eten en drinken. Om geborsteld, verzorgd, gevlochten én geknuffeld te worden, voordat een ruiter het paard bestijgt.Elke ruiter verdient het om een gezond, stressvrij en verzorgd paard te berijden, waarbij elk concours, in binnen- of buitenland, tot in de puntjes geregeld en verzorgd is.

Elk paard en elke ruiter verdient een groom van Mijngroom.nl.

Wil je de mogelijkheden bespreken of heb je vragen?

Stuur een e-mail

Bel ons

What'sApp ons

× WhatsApp